La Mandarina

Espai de criança respectuosa a la natura per infants d’1 a 3 anys des de la mirada del Seitai i l’Educació Viva.

LES NOSTRES BASES: Natura, Seitai i Educació Viva

Natura

La Natura és el marc ideal pels infants, viure a la natura el dia a dia els permet córrer amunt i avall, saltar, enfilar-se als arbres, escalar, gronxar-se, lliscar, jugar amb la terra, el fang, la sorra, l’aigua, les pedres, les fulles, l’herba, experimentar la gravetat, la força, la física, sentir el sol a la pell, l’aire, el vent, la brisa, la pluja, olorar les flors, la terra mullada, la terra seca, respirar l’aire fresc, sec, humit.

Observar animalons, insectes, cucs, el cant dels ocells, com es relacionen, com volen, com es mouen; observar els canvis de les estacions, els processos de la natura, quan cauen les fulles, quan glaça, els primers brots, els capolls, quan s’obren les flors, quan floreixen els arbres, quan surt la fruita i la mengem. La Natura és una gran mestra, una gran font d’aprenentatge i d’estímuls, un luxe poder gaudir-la.

Dins l’espai de La Mandarina hem realitzat un projecte de plantes comestibles silvestres, aromàtiques i medicinals i arbres i arbustos fruiters amb l’ajuda de l’etnobiòloga Clara Gutiérrez. A més a més, cada dia sortim d’excursió i gaudim també del bosc en estat salvatge.

 

 

Seitai

El Seitai, a través de la observació, ens dóna eines molt interessants per conèixer les diferències biològiques de cadascú per així poder entendre-les i respectar-les, respectar-nos a nosaltres, als infants i als demés; Així, igual que una planta necessita molta aigua i una altre molt poca, diferents sensibilitats tenen diferents necessitats, ni millors ni pitjors, només diferents. Entendre- les ens ajuda a acompanyar-les millor, sense jutjar-les.

El Seitai, a través de les pràctiques, ens dóna eines per alliberar-nos de tensions, per ser més autèntics i creatius, per recobrar salut i vitalitat, i així poder acompanyar als infants amb la vitalitat que necessiten i des de l’escolta, la intuïció, la comunicació amb les mans (Yuki) i el moviment, en comptes de fer-ho des de la raó i les paraules.

Un dels conceptes bàsics del Seitai és l’Autoregulació del Cos a través del Moviment espontani (Katsugen). El moviment és vida i el moviment espontani regenera aquesta vida. El cos busca està sà física i mentalment i ho aconsegueix si se’l deixa. Les pràctiques del Seitai són molt senzilles, a través de deixar-te anar vas aconseguint que el teu cos es mogui espontàniament, regenerant-se per si mateix, el cos troba la manera de moure's des del seu desig intern. El Yuki, la comunicació amb les mans, ajuda a que flueixi el moviment. Els nens ho fan espontàniament sense donar-hi més importància.

 

Educació Viva

L’educació viva es caracteritza per donar un paper molt important a les famílies en el creixement dels seus fills, un respecte per les necessitats vitals dels infants i un acompanyament amorós, sense judici, procurant un entorn segur, relaxat i ric perquè l’infant es pugui desenvolupar plenament segons el seu ritme i el seu pla intern.

L’aprenentatge de l’infant parteix del seu propi impuls i la seva experimentació, sense suggeriments ni directivitat per part de l’adult. Els infants venen al món amb una gran energia, curiositat, ganes d’explorar i aprendre, és innat en l’ésser humà i es manté si se’ls respecte.

Informació Pràctica

Edats: infants d’entre 1 i 3 anys aproximadament (menors de l’any dependrà de la quantitat d’infants dins d’aquesta franja d’edat que hi hagi al grup)

Horari: de 9 a 14h


Calendari: Seguim el calendari escolar de setembre a juny, amb les festes locals, autonòmiques i

estatals, vacances d’hivern i primavera i dies de lliure disposició.

 

Entrevistes: realitzarem una entrevista inicial amb els pares per conèixer-nos, on ens expliqueu cosetes del vostre fill/a. Realitzarem una trobada a final de trimestre per compartir les observacions del dia a dia.Farem entrevistes sempre que hi hagi una necessitat de parlar sobre algun tema concret per part dels pares o de les acompanyants. Aquestes entrevistes es faran sense la presencia de l’infant.

Contacte:

Sarais Vicaria i Barneda

+34 655818942

saraisv@hotmail.com

Criança respectuosa a la Natura des de la mirada del Seitai i l’Educació Viva

2018

Carretera BV-2112, km 4,5
08810 Stant Pere de Ribes, Barcelona

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now